UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

U toku je vrednovanje ponuda za izgradnju IV sanitarne kade na deponiji “Livade”

Foto: Deponija d.o.o.
644views

Gradsko preduzeće Deponija d.o.o. juče je otvorilo pristigle ponude za izgradnju četvrte sanitarne kade koja će se graditi na deponiji “Livade”. Komisija za sprovođenje postupka Javne nabavke na izgradnji četvrte sanitarne kade je konstatovala da je pristigla jedna ponuda i u toku je vrednovanje te ponude od strane članova Komisije.  Za ovaj projekat opredijeljeno je 1,35 milona eura.

Podsjećamo, projekat četvrte sanitarne kade uradila je kompanija Civil engineer, a predstavljen je u junu prošle godine. Riječ je o ekološki i tehnološki održivom projekatu za deponovanje čvrstog komunalnog otpada, koji posjeduje i sistem za odvođenje otpadnih voda. Sanitarna kada biće izgrađena u skladu sa svim propisanim normama evropske i domaće regulative.

Za potrebe četvrte sanitarne kade projektovana je i baklja za spaljivanje biogasa koja će imati kapacitet za potrebe budućih sanitarnih kada čija je izgradnja predviđena na deponiji “Livade”. Napominjemo da dugoročni plan predviđa ukupno šest sanitarnih kada na 57 ha zemljišta gradskog preduzeća Deponija, a procijenjeno je da će to biti dovoljan kapacitet do 2050. godine.

Ovim projektom se rješava pitanje zbrinjavanja otpada na teritoriji Glavnog grada, ali i centralne regije, koja obuhvata opštine Tuzi i Danilovgrad, kao i Prijestonicu Cetinje.