UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

Uprava javnih radova u 2020. ostvarila ukupnu realizaciju u vrijednosti od 78.455.860,41 eura

467views
Uprava javnih radova u 2020. godini ostvarila je ukupnu realizaciju u vrijednosti od 78.455.860,41 eura, uzimajući u obzir sve izvedene radove i dospjele obaveze. Taj iznos je za 3,89 % veći u odnosu planirani budžet.
U cilju realizacije kapitalnih projekata, na osnovu Zakona o budžetu Crne Gore, Uprava javnih radova je zaključno sa današnjim datumom, u ovoj godini isplatila 73.735.733,47 eura, što procentualno iznosi 97,64 % u odnosu na plan.
Ovakav rezultat predstavlja najveću realizaciju Uprave javnih radova od formiranja ovog organa prije 28 godina, a dodatno dobija na značaju kada se zna da je ostvaren u godini koju su obilježili brojni izazovi uzrokovani pandemijom koronavirusa.
U 2020. godini Uprava javnih radova je u svakom momentu imala oko 70 aktivnih gradilišta.
Foto: Uprava javnih radova
Među najvećim investicijama nalaze se novi planinski centri u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju i Rožajama, kao i valorizacija Đalovića pećine na području bjelopoljske opštine. Radovi na ovim projektima već su u odmakloj fazi, pa se očekuje da tokom predstojeće godine dođe do značajnog povećanja stepena završenosti građevinskog posla.
Pored investicija u unapređenje turizma, posebna pažnja posvećena je ulaganjima u povećanje kvaliteta obrazovanja. U tom cilju, u toku je izgradnja osnovne škole u Bijelom Polju, vrtića u Podgorici i Pljevljima, a nedavno su završeni radovi na vrtiću u Rožajama.
Foto: Uprava javnih radova

Zahvaljujući značajnim investicijama u razvoj sportske infrastrukture, Crne Gora će krajem naredne godine dobiti novi savremeni fudbalski stadion na Cetinju, uskoro tribinu na stadionu Sutjeske u Nikšiću, a privode se kraju i radovi na bazenu „Nikša Bućin“ u Kotoru.

Foto: Uprava javnih radova

Nedavno je završena izgradnja Kuće maslina u Baru i transfer stanice sa reciklažnim dvorištem u Mojkovcu, u finalnoj fazi su radovi na Domu starih u Podgorici, napreduje adaptacija starih vojnih objekata za potrebe Doma za stare u Nikšiću, a u toku je realizacija desetine drugih projekata.

Leave a Response