PLANIRANJE PROSTORA

Uskoro rekonstrukcija škole na Njegušima

269views

Prijestonica Cetinje i Mjesna zajednica Njeguši spremni su da rekonstruišu objekat škole u tom mjestu u multifunkcionalni i višenamjenski prostor, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana sa predstavnicima te lokalne zajednice.

Kašćelan je podsjetio da je lokalna uprava prošle godine za potrebe MZ Njeguši pribavila neophodnu saglasnost Vlade za privremeno upravljanje i korišćenje zemljišta u svojini države Crne Gore na kojem se nalazi objekat nekadašnje škole „Lovćenski partizanski odred“, te da je tim povodom potpisan ugovor između Prijestonice i Ministarstva finansija.

Škola bi, kako je saopšteno na sastanku, trebalo da bude rekonstruisana kroz samodoprinos građana, a neće izostati ni podrška Prijestonice.

U rekonstruisanom objektu škole svoj prostor trebalo bi da dobiju seoska ambulanta i mjesna kancelarija, a biće opremljen i multifunkcionalni prostor za promotivne i turističke svrhe.

Uporedo sa ovim aktivnostima, počeo je dio radova prve faze izgradnje trga na Njegušima, koji osim gradnje pristupne saobraćajnice sa parking prostorom, podrazumijeva i kompletne radove na elektro i instalacijama atmosferske kanalizacije. Radovi su vrijedni više od 120,7 hiljada eura sa PDV.
Izvor: CdM