ENERGETIKA - IZVOĐENJE

Vlada izdvojila skoro 700 hiljada eura za napajanje kompleksa Đalovića pećine

gov.me
465views

Vlada Crne Gore opredijelila je kroz Kapitalni budžet skoro 700.000 eura za izgradnju primarne elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja kompleksa Đalovića pećine, na teritoriji opštine Bijelo Polje, a ugovor za ove radove danas su potpisali Uprava javnih radova i danilovgradsko preduzeće “Eurozoks”, saopšteno je iz Vlade.

Trasa se sastoji od oko 6.100 metara vazdušnog voda 35 kV sa 55 stubnih mjesta i oko 360 metara podzemnog kabla, a rok za završetak radova je pet mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, piše u saopštenju.

Navodi se da predviđeni dalekovod povezuje elektroenergetsku infrastrukturu postojeće trafostanice 35/10 Nedakusi i planirane trafostanice 35/10 Bistrica.

Pored toga što će obezbijediti napajanje infrastrukture budućeg kompleksa manastira Podvrh, žičare i same Đalovića pećine, ova investicija će, kako je objavljeno, ujedno doprinijeti značajno pouzdanijem i kvalitetnijem napajanju električnom energijom domaćinstava koja pripadaju tom području.

Na ovaj način, ulaganje u valorizaciju turističkih kapaciteta Đalovića pećine, direktno će uticati na poboljšanje kvaliteta života građana tog dijela opštine Bijelo Polje, zaključuju iz Vlade Crne Gore.

 

izvor: vijesti.me

Leave a Response