SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Vlada nastavlja da podržava izgradnju seoske infrastrukture u Šavniku

296views

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavilo sa ulaganjem značajnih sredstava u poboljšanje ruralne infrastrukture u opštini Šavnik, saopšteno je iz tog resora

“U toku je asfaltiranje 7,70 kilometara u MZ Duži, vrijednosti oko 360 hiljada eura, i to dvije dionice: u selu Dubrovsko dužine 4,40 kilometara i u selu Duži dužine 3,30 kilometara, što ima veliki značaj, kako sa aspekta doprinosa razvoju poljoprivrede, tako i razvoja turizma u Opštini Šavnik”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Ministarstva, unapređenjem putne infrastrukture, uz prirodne i ambijentalne uslove, posebno imajući u vidu da se sela Duži i Dubrovsko nalaze na padinama zaštićenog područja Park prirode ,,Dragišnica i Komarnica“, otvaraju se mogućnosti za razvoj ruralnog turizma, što će u paralelnom razvoju sa poljoprivredom doprinijeti jačanju ekonomskog razvoja opštine Šavnik.

Osim navedenog, modernizacija ovog putnog pravca, u krajnjem će doprinijeti jačanju saobraćajne povezanosti opštine Plužine i Šavnik.

“Kroz ovaj projekat je do sada asfaltirano 2,70 kilometara seoskih puteva u dvije mjesne zajednice i to: u MZ Bare 2 km, i u MZ Boan dvije dionice ukupne dužine 700 metara.

Uključujući protekle dvije godine, pored 10,40 kilometara seoskih puteva vrijednosti od preko 600 hiljada eura, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je samo kroz ovaj projekat, u saradnji sa opštinom Šavnik, uložilo sredstva i u dvije investicije za vodosnabdijevanje u MZ Bijela, vrijednosti od skoro 200 hiljada eura, što čini ukupna ulaganja od preko 800 hiljada eura u razvoj ruralne infrastrukture u proteklom periodu u opštini Šavnik”, dodaje se u saopštenju.

Ovi infrastrukturni projekti, uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeće daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Šavniku.

Leave a Response