GRADSKI SISTEMIPLANIRANJE PROSTORA

Vodeno ogledalo na trgu opciono rješenje

Foto: Pg biro
351views

Glavni gradski arhitekta Filip Aleksić kazao je u emisiji Hronika Podgorice na Televiziji Crne Gore da je nezahvalno i pomalo neukusno komentarisati idejno rješenja rekonstrukcije Trga nezavisnosti na osnovu jednog rendera, jer se tako ne može sagledati cjelokupna slika.

Aleksić je rekao da je “vodeno ogledalo” na površini trga samo opciono rješenje.

“Razočarao bih jednim dijelom građane, što se tiče vodenog ogledala na površini trga. Ono je kao opciono rješenje postavljeno tu, ono služi u ljetnjim mjesecima da rashlađuje trg i obara tmperaturu. U većini slučajeva ta voda neće biti na trgu, jer je ona u nuli, isuši se i napusti se”, rekao je Aleksić.

Predloženo rješenje za novi trg je imalo najviše potencijala za doradu.

“Mi ćemo dati sugestije, na koji način će se razvijati dalje, ovo je samo idejno rješenje. Krajem nedjelje ćemo imati pres, malo ćemo šire popričati o nagrađenim rješenjima, kojih ima pet. Tu ćemo prikazati cjelokupna rješenja”, najavio je glavni gradski arhitekta.

Jedan od ciljeva rekonstrukcije trga je, kaže on, garažiranje.

“To je i ono što se postavlja kao pitanje, zašto se opet radi trg, zar nije već rađen. To je potreba da se vrati sjaj centru, zatvaranje saobraćajnica u centru nije moguće, ako se ne riješi saobraćaj u mirovanju”, pojasnio je on.

izvor: CdM

Leave a Response