ENERGETIKA - IZVOĐENJE

Za održavanje mreže izdvojeno oko 420 hiljada eura

Foto: CEDIS
413views

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u novembru preuzeli ukupno 209.714.152 kWh električne energije, što je za oko tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz CEDIS-a.

“Najviše električne energije, oko 41 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2)”, navode u CEDIS-u.

Očitano je ukupno 385.725 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni).

“Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto”, saopštili su iz CEDIS-a.

Ekipe Sektora za održavanje su u novembru 1554 puta intervenisale na terenu.

“Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 427.661 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Na nivou sekundarne mreže su u toku aktivnosti na realizaciji 24 investiciona projekta, koji su vrijedni oko 1.9 milona eura.

Na distributivnu mrežu je tokom novembra priključeno 702 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1357 novih, elektronskih brojila.

“Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 334 hiljade, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma”, saopštili su iz CEDIS-a.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 410 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Leave a Response