PLANIRANJE PROSTORASAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Za rekonstrukciju Vučedolske ulice na Cetinju 700 hiljada eura

Izvor: CdM
237views

Dječije igralište i teren za košarku biće izgrađeni u Mjesnoj zajednici Gruda – Donje polje, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Aleksandra Kašćelana sa predstavnicima tog gradskog naselja.

Igralište je jedno od pet, kako je kazao gradonačelnik, koje bi do kraja godine trebalo da bude izgrađeno u gradu, a nalaziće se kod mjesnog doma.

Na sastanku je dogovoreno da Prijestonica uredi sanitarne prostorije u domu, kao i da se unaprijedi rasvjeta u toj mjesnoj zajednici. Radi unapređenja komunalne higijene dogovoreno je postavljanje podzemnog kontejnera, odnosno češće odvoženje smeća.

Gradonačelnik Kašćelan informisao je građane i o skoroj rekonstrukciji Vučedolske ulice. Riječ je o prvoj fazi rekonstrukcije ove saobraćajnice na potezu od hotela Grand do Belvederske ulice. U sklopu radova trebalo bi da bude riješen problem odvođenja fekalnih voda i njihovo razdvajanje od atmosferske kanalizacije.

Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 700 hiljada eura. Tender će, kako je pojašnjeno, biti raspisan nakon usvajanja državnog budžeta za 2022. godinu, a do tada bi gradske vlasti trebalo da završe sve poslove oko eksproprijacije.

Izvor: CdM