PLANIRANJE PROSTORA

Za šetačku stazu od Kamenara do Bijele “Akropolis” dao povoljniju ponudu

Foto: Radio Jadran
482views

Ponuda nikšićke firme Društvo” Akropolis” za proizvodnju, građevinarstvo, trgovinu i usluge prvorangirana je na drugom, ponovljenom tenderu za izgradnju i uređenje dijela obale – šetališta uz more, uz magistralni put Bijela – Kamenari, odlučila je Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke.

Ispravnu, ali drugorangiranu, ponudu dostavila je firma Montal DSD doo Podgorica. Učesnici tendera imaju pravo žalbe u roku od 10 dana od  dostavljanja odluke. Ukoliko žalbeni postupak ne bude bio pokrenut, ugovor o izvođenju radova biće sklopljen sa prvorangiranom firmom.

Kako se obrazlaže u Odluci, razlika u ponudama bila je oko 550 eura, međutim, nikšićka firma osim niže cijene ponudila je i da će posao završiti za 70 dana, umjesto 120 dana na koliko je „licitirala“ podgorička firma.

Foto: Radio Jadran

Podsjetićemo da je tenderom predviđena vrijednost radova bila 160 hiljada eura. Nikšićki Akropolis dostavio je ponudu na 157.280,10 eura, dok je drugorangirana firma procijenila da će njihovo angažovanje vrijediti 157.832,88 eura.

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog objavila je drugi javni poziv za izbor izvođača za izgradnju šetališta od Rta Sv. Neđelje do Bijele uz magistralni put, sredinom decembra. Prethodni tender je poništen jer je jedina dostavljena ponuda ocijenjena kao neispravna.

Podsjetićemo da je riječ o izgradnji trotoara u dužini od 450 m i uređenju priobalnog pojasa na površini od oko 1.000 m2. Projekat zajednički finansiraju Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i Opština Herceg Novi.

Izvor: Radio Jadran