PLANIRANJE PROSTORA

Završena izgradnja nacionalne Kuće maslina u Baru

Foto: Uprava javnih radova
318views

Građevinski radovi na nacionalnoj Kući maslina u Starom Baru, u vrijednosti od oko milion eura, završeni su, a u toku su završne aktivnosti na uređenju terena i priključenju objekta na elektroenergetsku i vodovodnu mrežu.

Foto: Uprava javnih radova

Uprava javnih radova potpisala je prije par dana ugovor o tehničkom pregledu izvedenih radova sa doo “Monteput”, nakon kojeg će objekat i formalno biti predat korisniku na upotrebu.

Kuća maslina ima ukupnu površinu od oko 1.100 metara kvadratnih, a zamišljena je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade.

Foto: Uprava javnih radova

Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja.

Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore.

Leave a Response