SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Završena temeljna sanacija 7,2 km kolovoza od Drača do Mareze (VIDEO)

Foto: PG BIRO
339views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vukovićsa saradnicima, danas je obišao završene radove na rekonstrukciji ulica SKOJ-a i Partizanski put, kao i ulice Đura Draškovića u Tološima. Riječ je o saobraćajnicama koje su veoma frekventne i važne ne samo za ovo naselje već i za grad u cjelini.

“U pitanju je jedan od najznačajnijih poteza ne samo u Tološima, nego i u Podgorici u cjelini. Nakon više decenija ovaj put je konačno temeljno saniran. Gradsko preduzeće Putevi je u ovoj fazi završilo radove u dužini od 3.7 kilometara, vrijednosti preko pola miliona eura”, istakao je Vuković i naglasio da je rekonstrukcija ove saobraćajnice dio velikog projekta u dijelu koji se tiče unapređenja stanja putne infrastrukture, a koji je podrazumijevao kompletnu sanaciju kolovoza na potezu od Drača do Mareze.

‘’To nije jedina stvar koju smo radili u Tološima, na inicijativu mještana pristupili smo i temeljnoj sanaciji Ulice Đura Draškovića do juče Knjaza Danila. Mnogi ljudi je koriste sada za tranzit pogotovo zbog izgradnje bulevara Podgorica- Danilovgrad”, dodao je Vuković i podsjetio da su u posljednjih godinu i po dana sanirane ulice Boška Buhe, Đura Draškovića, Milana Raičkovića, Blaža Raičevića.

Gradonačelnik je obišao i radove na izgradnji škole u Tološima, koji su počeli u maju ove godine i uvjerio se da sve teče planiranom dinamikom, te izrazio zadovoljstvo što će ova škola 2022/2023 primiti prve đake.

Direktor gradskog preduzeća Putevi, Radenko Bulatović,kazao je da su realizovani i radovi na sanaciji i proširenju Ulice Đura Draškovića, na dužini od oko 500 metara i širine sa postojećih 4 metra na 5 metara. Iskoristio je ovu priliku i najavio da Putevi u narednom periodu počinju sanaciju Ulice 27. marta, od Zabjelske vektre do Ulice 4. jula. Pomenuti radovi će trajati 20 radnih dana.

U ime mještana Tološa, dr Vladimir Vojinović iskazao je zahvalanost zbog kontinuirane posvećenosti Glavnog grada rješavanju problema stanovnika ovog dijela grada.

“Počela je izgradnja škole, saobraćajnice izgledaju mnogo bolje u odnosu na prethodni period i nadamo se da će rješavanjem zaobilaznice koja će spojiti novi bulevar sa Bulevarom 21. maj biti riješen veliki broj problema koji se tiču odvoda kanalizacione i atmosferske vode”, kazao je Vojinović.