SAOBRAĆAJ - IZVOĐENJE

Završeno asfaltiranje putnog pravca Komani-Barjamovica u dužini od 6,5 km

Foto: Pg biro
564views

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, sa saradnicima, obišli su završene radove na asfaltiranju putnog pravca Komani – Barjamovica u dužini od 6,5 kilometara.

Gradonačelnik Vuković je  izrazio zadovoljstvo završetkom ovog važnog i vrijednog zajedničkog projekta.

„Uradili smo jednu veliku stvar za ove tri opštine, dakle novi put dužine 6,5 kilometara koji će povezati dio Katunske nahije koji pripada glavnom gradu sa srcem stare Crne Gore, odnosno Barjamovicom, Velestovom i Čevom“, istakao je Vuković naglašavajući da je ova investicija vrijedna gotovo 400.000 eura.

Foto: Pg biro

On je naglasio da je riječ o projektu koji, osim fukncionalnog, ima i simbolički značaj i uputio zahvalnost Vojsci Crne Gore, odnosno  inženjerskoj četi, koja je vrijedno radila godinu dana, na nepristupačnom terenu, probijajući ovu trasu i taj posao uradila izvanredno, na čemu posebna zahvalnost pripada bivšem ministru odbrane Predragu Boškoviću.

„Uprava javnih radova je u značajnoj mjeri finansirala izvođenje radova na ovoj trasi i bila tu da podrži ovakve naše napore, tako da, zahvalnost dugujemo direktoru Nuhodžiću, kao i mojim uvaženim kolegama, predsjednici Opštine Danilovgra  Zorici Kovačević i gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Kašćelanu“, saopštio je Vuković.

On je istakao da su svi skupa timski djelovali i dali neophodnu logistička podršku, kako bi se ova insvesticija realizovala u što kraćem roku i na kraju, uputio čestitke kolegama iz privrednog društva „Putevi“  koji su tu finalnu fazu, odnosno fazu asfaltiranja, uradili na izuzetno kvalitetan način.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Kašćelan je izrazio zadovoljstvo što se konačno ispunila vjekovna želja svih sugrađana i stanovnika Katunske nahije koja se na ovaj način povezala sa Komanima.

„Našim sugrađanima i mještanima ovih krajeva omogućiće lakši pristupi Danilovgradu i Podgorici, a posebnu zahvalnost dugujemo Vojsci Crne Gore i bivšem ministru Predragu Boškoviću, koji nam je izašao u susret kako bi završili jedan vrijedan i značajan projekat za sve tri opštine“, zaključio je Kašćelan.

Foto: Pg biro

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević  istakla je da je veoma ponosna što je dio ovog projekta, zajedno sa Glavnim gradom i Prijestonicom Cetinje.

“Želim da čestitam mojim sugrađanima Katunjanima,  što smo uradili zajedničku pravu stvar i realizacijom ovog projketa otvorili srce Katunske nahije. Ponosna sam na Vojsku Crne Gore koja je godinu dana radila da bi pripremila ovaj put za asfalt i naravno na Upravu javnih radova i gradsko preduzeće „Putevi“ Podgorica koji uvijek kada je potrebno daju doprinos realizaciji ovakvih i sličnih projekata”, naglasila je Kovačević.

izvor: Pg biro

Leave a Response